Друга економска школа у посети Спомен-музеју Иве Андрића

Дана 22.01.2020. године наставница Бојана Жугај Ненадовић водила је ученике одељења III 1, 2, 3 у Спомен-музеј Иве Андрића.
Имајући у виду да се по једно Андрићево књижевно дело чита у сваком разреду средњошколског школовања, ученици су се радо одлучили да обиђу овај музеј, који је део   Музеја града Београда, а за посетиоце је отворен 1976. године.
Посета је планирана и организована у јануару, уочи обраде дела На Дрини ћуприја, планиране за часове почетком другог полугодишта.
Ученици су имали прилику да виде простор у коме је наш нобеловац провео део живота и стварао нека од својих најпознатијих књижевних дела. Такође, имали су могућност да виде и пишчеву личну библиотеку, радну собу, као и предмета које је користио у свакодневном животу.
Кустос је присутне упутио у живот и рад Иве Андрића, откривајући занимљиве појединости које ученицу нису имали прилику раније да сазнају. Обишли смо све изложене експонате.   Боравећи у простору који је више од музејског, ученици су стекли искуство које употпуњује њихово знање. Посматрајући личне предмете писца, могли су да визуелизују његову свакодневницу и доживе га као некога себи блиског. Тиме им је личност Иве Андрића приближена и заинтересовани су да се дубље позабаве његовим делом. Ученици су у најбољем светлу представили себе, своја одељења и школу, а за понашање су били посебно похваљени од стране љубазних организатора.

                                                                                                                           Бојана Жугај Ненадовић

                                                                                                                 наставница српског језика и књижевности