Желим да разумеш – права детета кроз призму дечјег стваралаштва“.

Дана 01.04.2022.године у Дому Народне скупштине Републике Србије,  шест  ученика трећег разреда  наше школе и  психолог Радмила Симијоновић  присуствовали су отварању изложбе  „Желим да разумеш – права детета кроз призму дечјег стваралаштва“.

Изложба је резултат различитих конкурса Пријатеља деце Србије на тему остваривања дечјих права на којима су учествовала деца и млади из целе Србије.

Изложбу је отворио председник Народне скупштине и Одбора за права детета, Ивица Дачић.

Том приликом организован је обилазак сала за пленарна заседања Дома Народне скупштине, изведен је балетски  наступ ученика школе “Лујо Давичо”, приказан  видео  “Медији у Србији из угла деце и младих“, организован пригодан коктел…

Ова манифестација је била прилика да одабрани активисти међу децом и младима воде програм и  искажу  своје  виђење  о правима  деце и младих  у Србији као и да дају предлоге за њихово унапређивање.

Наш друг Лука  поделио је своје искуство школовања и захвалност за сву подршку која му је омогућила да буде део заједнице и оствари своје право на образовање. Милана,  његов лични пратилац,  говорила је о важности пружања подршке ученицима који имају одређене тешкоће и како се уз мали напор заједнице повећава могућност да сви буду корисни чланови друштва.

Јана, ученица наше школе, једна од учесница ове манифестације описала је свој доживљај на следећи начин : „Ово је био дан људскости, хуманости, пријатељства, емоција и конструктивних предлога. Био је дан из угла детета“