„Звуци срца“

У понедељак 26.12.2022. године ученици првог и трећег разреда су заједно са школским психологом Радмилом Симијоновић и наставницом Весном Лекић посетили јединствен кафић под називом „Звуци срца“. Кафић је посебан због тога што у њему раде особе са тешкоћама у развоју, које сваког госта дочекују уз широк осмех, а свако пиће спремају уз додатак посебног састојка – љубави. Поред кафића, налази се и радионица у којој вредно стварају креативне предмете.

Циљ посете је био да се превазиђу предрасуде према младим људима са тешкоћама у развоју и да се у интеракцији са њима поспеши осетљивост и разумевање ученика. Уживали смо у пријатној атмосфери, креативним рукотворинама и дружењу.

Организовањем овог вида активности желели смо да истакнемо да особе са тешкоћама у развоју треба посматрати као равноправне чланове нашег друштва да би њихови потенцијали били примећени и испоштовани. Наши ученици су показали изражену емпатију и разумевање. Дали су пример комуникације на који се вршњаци могу  угледати.